dirtyfingers flaka
2008 10 15 » 10:17 | Uncategorized | Skriv en kommentar »

 Välkommen till Dirty fingers 

 

 

 

 

 

 Effekten vår, som i blocket äro. Helgat varde ditt vrid .

Tillkomme mitt fordon. Ske din hastighet såsom på vägen så ock på strippen.

Vårt dagliga mek giv oss idag, och förlåt oss våra böter, såsom ock vi förlåta dem som oss snabbare äro, och inled oss icke i fartkontroller utan fräls oss ifrån laser.

Ty vridet är ditt och kraftutvecklingen och hastigheten I evighet. Amen

Lillen

IMAG0401

 Här visar jag en bild som vi tog en förmiddag då vi var ute med lössnökörning i sikte! Lägger upp lite fler bilder under bild menyn…

Bilden ovan visar vad som mötte oss dag 2 då vi fixade med jordvärmen..Tråkigt med vatten då det regnat 25mm under natten.

Har fått igång Lynxen nu efter att jag plåstrat om lite sår den fått i våras!

Med lite tid så ska den nog klara en vinter till…

 

Harald hoppas på storslam den 8/ dec på Norrlandsguldcupen!

Peter vann smalbandsklassen och Daniel vann bredband just före Hannes!!

Skulle vara kul med nya bilder och

 lite mera information om vad som

 händer i klubben..

Hoppas på en nytändning!!

Just denna modell är riktigt lätt baktill!!

Har hört att Norrlands Guld cupen får flera deltagare från Dirty fingers vilket glädjer mig.

I helgen som var har vi varit på lite äventyr tillsammans med barockaas!
Vi har en del bilder från resan som vi inte kommer att lägga ut här av hänsyn till dom som inte tog sig ända fram…

 Bilden ovan är tagen efter våran byaväg på lördagkvällen… Det var nog lite optimistiskt att tro att en vanlig audi skulle ta sig fram där!!

Härligt att komma sig ut med Lynxarna på en dagstripp!

Ett kort från i helgen som var!

Då ingen ur klubben har särskilt mycket tid över av olika anledningar så har vi inte heller detta år ställt upp i burkarcupen. Kan bli något gästspel då nästa Lycksele tävling går av stapeln. Då dom flesta av oss även har Bredbandare så är ju chansen att hävda sig i en smalbandarklass något begränsad!

 

Bilden ovan är tagen 16 dec -11 och föreställer Haralds Lynx 200 som han just fått hem från Skellefteå.. Om denna modell som är från 1971 vet vi inte mer än att den är i helt orört orginalskick med en motor utan beteckningar.. Den är utan skador på huv och till och med dynan är hel!

 

Denna bild har jag tagit denna dag (10/12-2011) under en utflykt vi gjorde jag och Peter. Vi blev förvånade hur mycket snö som kommit då prognoserna sett dåliga ut…

Så brett tänkte Harald åka denna vinter… Är inte färdig men en god bit på väg till sin bredaste maskin hittils!!

Om ni tittar under rubrikerna i kolumnen bredvid ska ni se att vi uppdaterar lite igen…

Nu med ny design på sidan

Vi har planer på att korsa denna sida med en som ligger kvar i cyberrymden sedan låångt tillbaka! Det handlar om den klassiska hockeybockeysidan ”Liggunderlag”…Det kan komma att bli ett klick i menyn för att kunna se vad som skrevs i den gästboken!!! Är du känslig ska du låta bli:)

 Denna maskin har Harald köpt……… Där ingick en matta till hans renoverade 120!

Besiktade den i mörkret i går kväll lördag 12/11-11

Den såg ut att vara ganska komplett och orginalskick!!

Att dom hade glidboggie redan-74 är i sig unikt…

Här är vi på en liten utflykt till en av dom högsta punkterna inom vårat jaktvårdsområde!

Tror denna vinter håller på att tina bort så vi rekomenderar er som inte hunnit få några mil på era maskiner att skyndsamt bege er ut i det vita landskapet och njuta…

Borde inte denna vinters intensiva köldoffensiv ge oerhört starka isar? Ser fram emot en fin skotervinter med många tillfällen att komma ut i den vita snön.. Men kölden kan ju vara lite väl påfrestande, så här har det inte blivit så många mil ännu.

Fastän vi har träffats några gånger under klubbflaggan har inga större planer på resor och dyl spikats ännu. Vi vet ju att resan till Vinliden är bokad och kommer att genomföras en helg framöver! Sedan har vi väl halvbestämt en Lycksele-Flaka styrning som säkert blir en stående punkt i almanackan kommande år. Flera tänker anmäla sig till Lyckseles deltävlingar i Burkarcupen för att försvara Lynxfärgerna. Några nya ideer kommer att beprövas för att ytteligare förhöja prestandan på dom redan rappa maskinerna i vår park…

På denna bild är det bra mycket mer vår i luften än vi har så här dagen före julafton..

Nu har vi fått en liten historia från södra delarna av vårat land! Det var två stycken skotrar av olika märke som begav sig ut på en tur, endast den ena tog sig för egen maskin tillbaka…. Kanske kan jag lägga in en bild på den andra skotern senare men ni kan säkert gissa vad det står på den huven!

Jag kan tänka mig att det är många som vill läsa Lillens upptakts berättelse detta år och jag tror han filar på det i hemlighet för att överraska oss alla med en ny osannolikt bra berättelse från hans vardagsliv! Då jag fått den så kommer den ut på en gång här på sidan för att alla skotersugna ska få sig en dos av vad som händer i hans liv!

Det börjar att komma lite närmare en Dirty fingers helg med skruvning och planering nu då inspirationen kommer singlande från himlen… Kan det vara en lovande säsong vi går till mötes? Allt är inte klart så ännu är det många timmar kvar för att återställa maskinparken till vad den en gång varit!! Problemet är bara att veta i vilken ände man ska börja nysta… Jag talar för hela klubben då jag säger att projekten äro många även detta år.

Ryktet har nått mig att det har börjat rycka i skruvarfingrarna hos både Jon och Lillen…635:an ska sättas ihop för att tjäna dragare åt Lillens tunga lekamen… Att Jon skulle börja sätta i hop 5900:an var en glad överraskning det med. Harald har visst gått och funderat på sin Gl250 och nu börjat sätta planerna i verket.Cervin funderar på att ta hem sin 3300:a för översyn och själv så är jag riktigt klyven då jag har funderingar om flera olika vägval för kommande byggen!

Då har snön kommit och alla medlemmar äro lyckliga över att väntan är över…

Så börjar då utformningen mot en fullfjädrad långbandare…Det är bara tiden som talar emot att det ska gå att åka med denna i vinter.

Hade tänkt få in 5900 mattan i denna bandtunnel och det fungerar nog bara man förlänger baksvingen så att den ytterst avancerade fjädringen får jobba under dom långa tunga arbetspass som väntar!

Kanske blir det några timmar på detta bygge har inte riktigt bestämt bara…

Dessa temperaturer motarbetar drömmarna om en vit jul…

Nu dröjer det inte länge innan det ligger ett lager is på vattnet och med det en chans att börja testa den nya pimpelutrustningen som oväntat letat sig fram till en förväntansfull fiskarsjäl…

Denna bild tog jag för att visa att det kan vara helt ok att vistas i skog och mark även under den snöfria delen av året… Fast visst är det ngt som saknas?

Nu börjar det klia i fingrarna hos många av oss…Planerna äro många bara tiden är begränsningen för flera av modifierings ideèrna som formats under dom i det närmaste outhärdliga sommarmånaderna då man har fått slåss med allt från solsveda till omålade väggar och grönskande gräsmattor.

Till alla er som tycker att sommaren inte har delat med sig av nog mycket värme sänder vi nu denna bild…

Denna jacka har cirkulerat bland medlemmarnas nytillskott under det senaste åren och kommer förmodligen att fortsätta att sprida den rätta känslan hos flera av våra arvtagare…

 • Detta är året då Dirty ska utöka medlemsantalet både genom nyrekrytering och självföryngring.
 • Nya projekt påbörjas med jämna mellanrum just i går kväll föddes en del nya ideèr som kan bli verklighet innan vintern.
 • Inriktningen detta år är.
 •  Att ta oss ut på långstyrningar (fler än förra året).
 • Vara med på dom lokala burkarcups tävlingarna.
 • Ha oerhört roligt tillsammans.
 • Bygga något roligt snörelaterat tillsammans eller enskilt.

Hittade en bild på en skoter som saknas i samlingen är det ngn som vill göra sig av med en dylik så kan ni ringa på numret som står längre ner på sidan..

 

Har sett på forumet att dom saknar våra kontaktuppgifter men faktum är att flera dirtys är medlemmar i Lynxforumet redan men tycker att fokus är på alltför nya skotrar… Visst kan man ha en ny med… men på dom nya har ju Bombardier haft stor inverkan på utvecklingen :) och vi gillar ju mest finnar….

Kan lova att det ser ut att gå fortare än vad det gör… Blev sist i bägge kvalheaten och lastade lagom innan finalen :)

Läste på Barockaas hemsida att dom trodde sig veta vars jag ringde den oerhört förudmjukande dagen då jag fick finna mig besegrad av Pastorn (åkte Ockelbo)… Faktum är att jag ringde och fixade så att jag skulle slippa åka dagen efter med…

Har just lastat denna skönhet den 23/4 för att köra bort henne till sommarvilan… Har gått i tankar om en högkamsmatta till henne men vet att det kostar minst ett halvår utan snus för att spara ihop till en så jag får se hur det blir…

Veckans tittarfråga= Vad heter Husqvarna modellen som denna tank ska sitta på?

 Nu till helgen ska vi ut på en efterlängtad resa med våra Ockelbo älskande vänner,det blir en prövning för alla inblandande och att vi inte genomfört någon heldagstur med övernattning tidigare gör att Barockaas har försprång… Dom har haft träningsläger flera år i rad. Man misstänker att det kommer att bli lite gliringar åt båda håll om fastkörningar och dyligt…Nu i helgen var vi två tappra dirty medlemmar som trotsade kylan och åkte till skellefteå för att köra dragracing med skotrarna, resultat kommer väl upp snart men såg att jag hade 7:de bästa tid i stora fläkt med min nybyggda Lynx 32o i kvalet…

Så där ja nu har jag tagit mig in på sidan igen…

Vill bara visa vad vi fick på första isen nere på sjön!!

Så var vi iväg till Dorotea och köpte en flak-merca som vi ska ha och frakta våra ”välpolerade” guldkorn… Det har inte varit så mycket engagemang för att delta i cupen detta år men vi kanske gör något gästspel på lokaltävlingarna…Denna fartfantom tog sistaplatsen i båda kvalheaten på ovalen:)

Men varför vara bitter då man kör otrimmad bredbandare och dom andra skotrarna väger ungefär hundra pannor mindre;)

Vi vill gärna ha tag på och utöka våran Lynx-informationsbank…

Sitter ni på liknande instruktionshäften så önskar vi att ni hör av er!!

Nu när allt börjar dra i hop sig inför den första snön så börjar ju suget efter att få alla maskiner att fungera fullt ut vilket resulterar i en del garagetid… Ännu är det mycket kvar innan man kan sträcka ut över dom stora vidderna och bara njuta.

Vi har köpt in en massa angeldon och bunkrat med knallkork så denna vinter ska nog resultera i en o annan gädda och vi siktar även på att få lite mer mil på skoter än det blev förra vintern!!

 Har för mig att våran sida skulle funka bättre om vi la in bilder i vebbformat men jag har inte tagit mig tid att lära mig hur man gör för att fixa in sådana bilder…. Har ngn et tips hur man krymper hela mappar så kanske vår sida lever upp igen…

Ni som hängt med vet att en bild säger mer än tusen ord………

 Så till nästkommande säsong har vi förhoppningsvis uppnått deras maxprestanda! Men då ska jag nog välja en av dom motorsvagare encylindriga för säkerhets skull :)

Hösten närmar sig med stormsteg älg jägarna letar förtvivlat efter sin borttappade ammunition o butikerna har slutsålt (i Lycksele iaf)… Skoter entusiasterna börjar längta efter den första natt frosten och björnarna äter liksom jag själv upp sig innan den kommande vintern. Tankarna börjar mer och mer dra sig mot vad andra skall göra för satsning inför skotersäsongen och man börjar träffa folk på byn och utbyta åsikter… Vad jag tycker mig ha märkt är förvåning över att vi bara ska ha en lokal tävling denna vinter och där instämmer jag själv. Hoppas att vi slipper åka omkring så mycket och att vi hinner träffas med en korvpinne i handen någon gång också denna vinter! Skulle väl tro att det går å få ihop folk till förberedelser inför tävling bara man slipper åka från länet flera gånger.

Så såg första isen ut ifjol (09) när jag och barnen var ner och kollade hållfastheten…

Lägger in en bild från Vargån när vi var ute på fisketur det var i alla fall bra väder:)

 

 Nytt inlägg på lillens hörna…

DIRTY FINGERS

 sponsras av

Holmgrens Röj

LYNX

-Effekten vår, som i blocket äro. Helgat varde ditt vrid . Tillkomme mitt fordon. Ske din hastighet såsom på vägen så ock på strippen. Vårt dagliga mek giv oss idag, och förlåt oss våra böter, såsom ock vi förlåta dem som oss snabbare äro, och inled oss icke i fartkontroller utan fräls oss ifrån laser. Ty vridet är ditt och kraftutvecklingen och hastigheten I evighet. Amen

 
Nu när så många småfingrar kräver rätt guidning in i motor livet så kommer vi inte att ställa upp som team kommande år, vi kanske gästspelar på dom närmaste arenorna under klubbnamnet men någon större satsning blir det ej!!

Så har vi fått stor hjälp av våran data mentor Wenzel…Nu med ny design på sidan :) 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 Så var vi ute på nätet igen efter ett litet missöde med spam o liknande….

Vi vann ju årets burkarcup och är väldigt stolta över det!!

Ska försöka uppdatera sidan men lovar inte för mycket då solen lyser så sitter man gärna inte inne!

 
Skrivet av:
Tags:
 1. Nena

  2010 07 05 | 03:52

  Najjs, snygga skotrar(yy<3
  Längtar faktist lite grann till snön, det var länge sen jag körde :))<33

 1. aspirateur

  2013 03 21 | 07:17

  aspirateur…

  nice homepage…

 1. Raimo Granfors

  2013 10 22 | 15:39

  Kan ni ta kontakt med mig?
  Jag vill ha kontakt med den som har Lynx 600 (gul) på bilderna.
  Har just köpt en liknande raritet och vill ha kontakt med ägaren som ni har på bilden före jag börjar min restaurering.
  Snälla!
  Sänd detta till honom så att vi får kontakt!

  MVH Raimo Granfors bor i Nacka
  e-post raimo_granfors@yahoo.se

 1. 2stroke

  2014 11 03 | 21:27

  Hej !

  Har ni några broschyrer och/eller tekniska speccar på LYNX modeller med hjulboggi ??
  Vad vet ni om Lynx 535 HighSpeed ( 1981 ) ??

  Hör av er !

  Mvh. // 2stroke

 1. 2stroke

  2015 01 19 | 17:59

  Håller ni på något i Dirty Fingers fortfarande ???

 1. Hannes

  2015 04 06 | 17:59

  Vi träffas titt som tätt och kör en massa skoter och har trevligt!